Datum

Er zijn geen data gevonden voor dit evenement.

Locatie

Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein

Prijs

 

Verlicht MIJ 2017. Zicht op licht in de kunst van nu

Museum IJsselstein (MIJ) presenteert van 2 december tot en met 25 februari de tentoonstelling Verlicht MIJ 2017. Zicht op licht in de kunst van nu. In deze tentoonstelling ontdekt de bezoeker de magie van het fenomeen licht. Verlicht MIJ 2017 brengt eigentijdse beeldende kunst en vormgeving op het gebied van lichtkunst samen, van gevestigde orde tot nieuw talent en van grote theatrale installaties tot kleine intieme verbeelding. 

foto boven: Sabine Marcelis, Voie Light Hanging Medium, Midnight Blue, 2016
​foto rechts: Mathieu Klomp, Krijger, 2016  foto Albert Dros

Verlicht MIJ 2017 is de tweede editie van een jaarlijks terugkerende lichttentoonstelling met kunstwerken van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers. Het is een ode aan licht en waarneming. De tentoonstelling brengt een grote diversiteit aan kunstwerken en voert de bezoeker langs fotografie, video, design en installaties. Van werken die licht verbeelden tot objecten die zelf licht geven. 

Het werk van Su Tomesen en Jop Vissers Vorstenbosch verlichten in de donkere dagen het museumplein. Lea Schiess toont een poëtische video-installatie van een paardenbloem die met een pincet wordt leeggeplukt. Mathieu Klomp tovert de zestiende-eeuwse Kasteeltoren om in een theatrale lichtinstallatie. Zijn imposante werk ‘Krijger’ was eerder te zien in de Domkerk in Utrecht en het Centraal Museum. De toren is dagelijks te bezoeken onder begeleiding van een gids. Kijk voor meer informatie over de aanvang van de gratis rondleidingen op: www.museumijsselstein.nl

Deelnemende kunstenaars: Pieke Bergmans, Mathieu Klomp, Sjoerd Knibbeler, Anna Lange, Sabine Marcelis, Jan van Munster, Sandra den Ouden, André Pielage, Fedor van Rossem, Lea Schiess, Su Tomesen, Hans Tutert, Jop Vissers Vorstenbosch en Peter Zegveld. 

Meer over Museum IJsselstein

Reacties

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Reageer