zondag 03 december

Ontsteking Grootste Kerstboom extra feestelijk

Zaterdag 9 december wordt de Gerbrandytoren in IJsselstein om 20.00 uur opnieuw De Grootste Kerstboom ter Wereld. Omdat het dit jaar een kwart eeuw geleden is dat deze kerst-metamorfose voor het eerst plaatsvond, is de ontsteking extra feestelijk.
 
Programma
Het jubileumprogramma op evenemententerrein Het Podium in IJsselstein begint om kwart over zeven ’s avonds met muziek van DJ Silvan, aansluitend is er een optreden van de IJsselsteinse zanger Dennis Baars.
Om precies acht uur drukken initiatiefnemer Ton Westland, en de heren Ed Boerema (Alticom), Jan Mulder (VolkerWessels Telecom) en Jan Terberg, mensen zonder wie het idee nooit werkelijkheid was geworden, op de grote rode knop. De boom geeft dan zoals gebruikelijk een lichtshow op een kersthit. Als extraatje vanwege het jubileum doet dit keer ook de betonnen voet van de zendmast mee in de show. Dit dankzij nieuwe computergestuurde schijnwerpers.  

Op het moment van de ontsteking start ook ‘De Grootste Kerstboom-loop’ georganiseerd dor Reactive, waarbij de deelnemers gehuld in lichtjes over een parcours van ongeveer 5,5 km rondom de Gerbrandytoren rennen. Zowel de lopers als andere bezoekers van het ontstekingsevenement wordt gevraagd een kerstcadeautje mee te nemen voor onder De Grootste Kerstboom. Op het Podiumterrein staat de Voedselbank klaar om de cadeautjes in ontvangst te nemen. Zo krijgen kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een nog mooiere Kerst.

Direct na de lichtshow betreden Eurovisiesongfestival-deelnemers Lisa, Amy en Shelley Vol, oftewel OG3NE, het podium voor een ongetwijfeld sfeervol optreden.
DJ Silvan sluit het ontstekingsfeest af.
 
20ste ontsteking in 25 jaar
De Grootste Kerstboom bestaat dit jaar 25 jaar en gaat voor de 20ste keer aan. Een aantal jaren bleef de 366 meter hoge Gerbrandytoren om financiële of technische redenen helaas onverlicht. Sinds 2012 brandt de boom ieder jaar. Dit is mogelijk dankzij sponsoren Alticom, Ampco Flashlight Rental, en VolkerWessels Telecom, bijdragen van tientallen Vrienden van de Grootste Kerstboom en bijna drieduizend donateurs. Ook de UW Rabobank Clubkas Campagne, de Stichting Stadsmarketing IJsselstein en RTV Utrecht steunen het initiatief.
 
Twinkelen
De Grootste Kerstboom brandt continu tot en met Driekoningen, zaterdag 6 januari 2018. De boom twinkelt (‘knippert’) iedere avond om acht uur gedurende 3 minuten. Tijdens de jaarwisseling twinkelt de boom 5 minuten vanaf middernacht. Daarmee wordt het nieuwe jaar ingeluid.
Uiteraard moeten automobilisten op de omliggende wegen zich niet laten afleiden en het verkeer goed in de gaten blijven houden. En altijd geldt: het zicht op de boom wordt in belangrijke mate bepaald door de weersomstandigheden.
Voor meer informatie, zie: www.degrootstekerstboom.nl
 
Kerstmarkt en tentoonstelling in IJsselstein
BIZ IJsselstein organiseert zoals ieder jaar een kerstmarkt op de dag van de ontsteking. Naast de vele kramen met cadeau- en kerstartikelen, is er genoeg te vinden voor de inwendige mens. De kerstmarkt is op zaterdag 9 december van elf uur ‘s morgens tot negen uur ’s avonds open en vindt in de gezellige binnenstad van IJsselstein plaats.
De vijfentwintigste verjaardag van de Grootste Kerstboom is reden voor een expositie over verleden en heden in Museum IJsselstein (MIJ) aan de Walkade. Tot en met 25 februari 2018 is daar de tentoonstelling 'Kijk MIJ stralen’, 25 jaar grootste kerstboom ter wereld' te zien.

Kijk voor meer informatie http://www.uitinijsselstein.nl

Foto: George Terberg
 

Terug naar het overzicht

Reacties

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Reageer