donderdag 18 januari

Verlichte wandeling door historisch IJsselstein

Uit in IJsselstein organiseert tot en met maart 2018 maandelijks een bijzondere rondleiding langs de verlichte monumenten in de binnenstad van IJsselstein. Een stadsgids neemt de wandelaars mee op een historische ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken. 

Bijzonder aan de eerstvolgende wandeling op woensdagavond 31 januari is dat de deelnemers de mogelijkheid krijgen een kijkje te nemen in de zestiende-eeuwse Kasteeltoren. De toren is tot en met 25 februari in gebruik als satellietlocatie voor de tentoonstelling Verlicht MIJ 2017. Zicht op licht in de kunst van nu.
In Verlicht MIJ 2017 ontdekt de bezoeker de magie van het fenomeen licht. De tentoonstelling brengt eigentijdse beeldende kunst en vormgeving op het gebied van lichtkunst samen, van gevestigde orde tot nieuwe smaakmakers. Ervaar in de Kasteeltoren het werk van Mathieu Klomp. Hij tovert de toren om in een theatrale lichtinstallatie. Het imposante werk ‘Krijger’ was eerder te zien in de Domkerk en het Centraal Museum in Utrecht.

Praktische informatie en aanmelden
De wandeling start om 19.30 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duurt circa anderhalf uur. Graag vooraf reserveren bij Uit in IJsselstein, via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen € 3,50 per persoon. Meer informatie: www.uitinijsselstein.nl

Foto: Bernard Brosi

Terug naar het overzicht

Reacties

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Reageer