dinsdag 10 oktober

Verlichte wandelingen door historisch IJsselstein

Uit in IJsselstein organiseert dit najaar een nieuwe serie rondleidingen langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad van IJsselstein. De eerste wandeling van het seizoen vindt plaats op woensdagavond 25 oktober. De stadsgids neemt de wandelaars mee op een historische ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken.  

Bijzonder aan deze eerste wandeling is dat deelnemers tevens de mogelijkheid krijgen een kijkje te nemen in het Brandspuithuisje uit 1622, waar tegenwoordig authentiek Indisch getafeld kan worden. Huidige ‘bewoners’ van dit sfeervolle pand, de eigenaren van restaurant Kingsdish IJsselstein, vertellen in passende kledij de verhalen bij dit zogenaamde ‘Poortershuysje’.

Praktische informatie en aanmelden
De wandeling op woensdag 25 oktober start om 19.30 uur vanaf de Bibliotheek, Overtoom 7, en duurt circa anderhalf uur. Graag vooraf reserveren bij Uit in IJsselstein, via info@uitinijsselstein.nl of 030-6887273. De kosten bedragen €3,50 per persoon. Meer informatie: www.uitinijsselstein.nl

Terug naar het overzicht

Reacties

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Reageer