maandag 16 april

Vijf gloednieuwe fietsroutes in De Utrechtse Waarden

Zaterdag 14 april is de gloednieuwe fietsroutekaart van De Utrechtse Waarden in ontvangst worden genomen door de burgemeesters van de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort, IJsselstein en aan hoogheemraad van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Er zijn 5 thematische GPS fietsroutes uitgezet, samen goed voor ruim 212 km fietsplezier. De routes verbinden de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort en IJsselstein met elkaar en de thema’s vertellen het verhaal van de Utrechtse Waarden.

De routes
De Geelbuiken Route (32 km)
De Bourgondische Route (49 km)
De Safari Route (30 km)
De Rivieren Route (38 km)
De Kastelen Route (63 km)

Onderweg kom je van alles tegen; van gezellige terrasjes, authentieke (kaas)boerderijen tot winkeltjes met heerlijke streekproducten, landelijke overnachtingslocaties, sfeervolle restaurantjes en verrassende bezienswaardigheden en ambachten. Meer dan 65 activiteiten zijn verbonden aan de routes. Ook kom je van alles te weten over het gebied door de streekverhalen die verbonden zijn aan de routes. De routes zijn gratis en voorzien van gps, knooppunten, uitprintbare routebeschrijving, struin (activiteiten)- en vorspunten (streekverhalen), en zijn smartphoneproof. Er hoeft geen aparte app gedownload te worden.

De fietsroutekaart is o.a. verkrijgbaar bij UIT in IJsselstein l Tourist Info, Overtoom 7, IJsselstein.

De fietsroutekaart is mogelijk gemaakt door De Utrechtse Waarden is het samenwerkingsverband van de gemeenten Oudewater, Montfoort, Lopik, IJsselstein en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht (programmabureau Utrecht-West).

Terug naar het overzicht

Reacties

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Reageer