Over ons

Uit in IJsselstein helpt u op weg de leukste plekjes en activiteiten van IJsselstein te vinden. Niet alleen voor bezoekers en toeristen, maar ook voor eigen inwoners.

 

Welkom in IJsselstein

De website Uit in IJsselstein staat vol leuke uittips. Voor meer toeristische informatie en vragen, kunt u terecht in de winkel Uit in IJsselstein, gevestigd in De Poorter, Overtoom 7. De medewerkers helpen u graag op weg om de leukste plekjes van de stad te ontdekken. Overige contactgegevens vindt u onder de Contactpagina.

IJsselstein bruist
In IJsselstein valt altijd iets te beleven voor jong en oud. IJsselstein kent een goedgevulde evenementenkalender, een monumentale binnenstad met een gevarieerd winkelaanbod en terrassen en een gezellige weekmarkt.

Cultuur snuiven
IJsselstein is ook een stad met een cultureel hart. Het hele jaar door vinden diverse culturele activiteiten plaats. U kunt tentoonstellingen bezoeken van oude en hedendaagse kunst en het werk van IJsselsteinse kunstenaars bewonderen. Ook kunt u een ‘rondje kunst’ maken langs een groot aantal beelden en kunstwerken die o.a. de historie van IJsselstein weergeven.

‘Poort naar de Lopikerwaard’
Gelegen in de Lopikerwaard en op steenworp afstand van de historische stad Utrecht, vormt IJsselstein samen met Montfoort, Oudewater en Lopik de zogenaamde Utrechtse Waarden in het Groene Hart. Een echt Hollands landschap tussen groene weilanden, gelegen tussen de Hollandsche IJssel, Lange Linschoten en Lek. Een gebied vol natuur, cultuur, historie, mooie verhalen en prachtige plaatjes.

Historie

IJsselstein is een stad met een roemruchtig verleden. In het historisch centrum waant u zich in de middeleeuwen. De binnenstad wordt omgeven door de vestinggracht en een deel van de stadsmuren. Laat u verrassen door alles wat IJsselstein te bieden heeft. Slenter over de stadswal, ontmoet stadsheld Fulco de Minstreel en ontdek de vele geheimen die IJsselstein kent.

Bruisend IJsselstein!