Datum

Er zijn geen data gevonden voor dit evenement.

Locatie

Podiumweg 1
3401 BL IJsselstein

Prijs

Toegang: Gratis!
 

Ontsteking Grootste Kerstboom

Ondanks dat de lampen door blikseminslag niet kunnen branden, viert De Grootste Kerstboom haar 25e verjaardag met een Ontstekingsfeest met optredens van o.a. OG3NE, Dennis Baars en DJ Silvan en aangepaste lichtshow.

NIEUWS:
NB: door blikseminslag op vrijdagochtend 8 december kunnen de lampen in de Grootste Kerstboom dit jaar helaas niet branden. Het ontstekingsevenement op zaterdag 9 december, gaat in aangepaste vorm door. De organisatie werkt aan een ad-hoc verlichtings-oplossing. Het ontstekingsevenement is op zaterdag 9 december vanaf zeven uur op evenemententerrein het Podium in IJsselstein. Op het programma staan optredens DJ Silvan Stoet, de IJsselsteinse zanger Dennis Baars en songfestival deelnemers OG3NE. Meer informatie:
http://www.uitinijsselstein.nl/nieuws/lampen-grootste-kerstboom-getroffen-door-blikseminslag

De Grootste Kerstboom viert jubileum

De Grootste Kerstboom ter Wereld is dit jaar het stralende middelpunt van extra activiteiten in het kader van het 25-jarig bestaan. In 1992 onderging de Gerbrandytoren in IJsselstein voor het eerst een Kerst-metamorfose. Behalve de 120 ledlampen in de tuien van de mast worden er dit keer, speciaal ter gelegenheid van het jubileum, nieuwe lampen op de witte, betonnen, voet van de mast gezet. De nieuwe schijnwerpers zijn, net als de lampen in de tuidraden, met een computer te bedienen. Dit zorgt ongetwijfeld voor een fraai gezicht als op zaterdag 9 december om 20.00 uur ’s avonds de verlichting weer aangaat tijdens een extra feestelijk ontstekingsevenement.

Extra feestelijk ontstekingsevenement met OG3NE
Het ontstekingsevenement vindt op zaterdag 9 december plaats op het Podiumterrein in IJsselstein. Uiteraard is het programma dit jaar extra feestelijk. De organisatie is er in geslaagd, dankzij de een sponsorbijdrage van Plus J. Schimmel, Eurovisiesongfestival-deelnemers OG3NE naar IJsselstein te halen. Het ontstekingsprogramma begint om 19.00 uur met DJ Silvan en de IJsselsteinse zanger Dennis Baars. De ontsteking zelf is om 20.00 uur ‘s avonds, de boom ‘danst’ dan opnieuw op een kersthit. Aansluitend geeft OG3NE een sfeervol optreden.
 
De Grootste Kerstboom-loop
Op het moment van de ontsteking start ook ‘De Grootste Kerstboom-loop’ waarbij de deelnemers gehuld in lichtjes over een parcours van ongeveer 5,5 km rondom de Gerbrandytoren lopen, georganiseerd door REactive. Aan het einde staat er een kop chocolademelk klaar. Zowel de lopers als andere bezoekers van het ontstekingsevenement wordt gevraagd een kerstcadeautje mee te nemen voor onder De Grootste Kerstboom. Op het Podiumterrein staat de Voedselbank klaar om de cadeautjes in ontvangst te nemen. Zo krijgen kinderen die afhankelijk zijn van de Voedselbank een nog mooiere Kerst.

Twinkeling Grootste Kerstboom (geannuleerd)
De Grootste Kerstboom brandt continu tot en met zaterdag 6 januari 2018 en is dan opnieuw een baken voor automobilisten op de omliggende (snel)wegen en iedereen die er vanuit huis, tuin of balkon een blik op kan werpen, vaak zelfs vanaf tientallen kilometers afstand.
De boom twinkelt (‘knippert’) iedere avond om acht uur gedurende 3 minuten. Tijdens de jaarwisseling twinkelt de boom 5 minuten vanaf middernacht. Daarmee wordt het nieuwe jaar ingeluid. Uiteraard moeten automobilisten die de boom kunnen zien zich niet laten afleiden en het verkeer goed in de gaten blijven houden. En altijd geldt: het zicht op de boom wordt in belangrijke mate bepaald door de weersomstandigheden.
 
Kerstmarkt in IJsselstein
BIZ IJsselstein organiseert zoals ieder jaar een kerstmarkt op de dag van de ontsteking. Naast de vele kramen met cadeau- en kerstartikelen, is er genoeg te vinden voor de inwendige mens. De kerstmarkt is op zaterdag 9 december van 11.00 tot 21.00 uur open en vindt in de sfeervolle binnenstad plaats. Kijk voor meer informatie www.uitinijsselstein.nl.
 
Tentoonstelling over jubilerende Kerstboom
De vijfentwintigste verjaardag van de Grootste Kerstboom is reden voor een expositie over verleden en heden in Museum IJsselstein (MIJ) aan de Walkade. Van 28 oktober 2017 tot en met 25 februari 2018 is daar de tentoonstelling 'Kijk MIJ stralen’, 25 jaar grootste kerstboom ter wereld' te zien. Meer informatie is te vinden op www.museumijsselstein.nl
 
Meer informatie op: http://www.degrootstekerstboom.nl

Foto's: George Terberg, www.george.nl

Meer over Winkel Uit in IJsselstein

Reacties

G. van den Akker zei op 2017-12-31 11:08:34:
Het is nu juist zo vervelend dat de Boom niet kon branden juist nu er zulke mooie Grootste kerstboom Jubileumvelletjes zijn uit gegeven. Voor liefhebbers zijn er nog enkele velletjes beschikbaar en overwaarde is om te zorgen dat de boom 2018 weer zal stralen. Gijs van den Akker.

Reageer