Datum

  • woensdag 31 januari 19:30 - 21:00
  • woensdag 28 februari 19:30 - 21:00
  • woensdag 28 maart 20:30 - 22:00

Locatie

Overtoom 7
3401 BK IJsselstein

Prijs

Normaal tarief: €3,50
 

Verlichte stadswandeling

Wandel met onze gids mee langs de verlichte monumenten in de historische binnenstad.

De stadsgids neemt de wandelaars mee op een historische ontdekkingstocht langs de eeuwenoude gebouwen die IJsselstein uniek maken.  

Ben jij nieuwsgierig welke gebouwen in IJsselstein mooi verlicht zijn en welke historische verhalen hierbij horen? Wandel dan met ons mee! Beginpunt van de rondleiding is de Bibliotheek (Overtoom 7).  

‚ÄčTijdens de wandeling op woensdagavond 31 januari kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in zestiende eeuwse Kasteeltoren. De toren is tot en met 25 februari 2018 in gebruik als satellietlocatie voor de tentoonstelling 'Verlicht MIJ 2017. Zicht op licht in de kunst van nu.

In Verlicht MIJ 2017 ontdekt de bezoeker de magie van het fenomeen licht. De tentoonstelling brengt eigentijdse beeldende kunst en vormgeving op het gebied van lichtkunst samen, van gevestigde orde tot nieuwe smaakmakers. Ervaar in de Kasteeltoren het werk van Mathieu Klomp. Hij tovert de toren om in een theatrale lichtinstallatie. Het imposante werk ‘Krijger’ was eerder te zien in de Domkerk en het Centraal Museum in Utrecht.

Aanmelden
Graag vooraf aanmelden bij Uit in IJsselstein via info@uitinijsselstein.nl of 030 688 72 73.

Foto boven: Angelique van Lierop
Foto onder: Den Uijl Fotografie, www.denuijlfotografie.nl

 

Meer over Winkel Uit in IJsselstein

Reacties

Nog geen reacties. Ben jij de eerste?

Reageer